MediaWatch

Tyskland bagud med IT-ambitioner

Tyskland er ved at ryge bag om dansen som informationssamfund i Europa. Tony Blairs Labour regering går foran med en fremsynet IT-politik, Frankrigs regering, der går for at være teknik- og computerfjendtlig, har skabt en IT-teknisk avantgarde-nation, og selv Irland, der fra at være Europas problembarn, er nu blevet Europas keltiske digitale tiger.

Det viser en ny tysk rapport, der belyser, hvilke anstrengelser en række europæiske regeringer har foretaget, for at få deres lande effektivt ind i den nye Internet-tidsalder, skriver Computerwoche.

Det tidligere IT-mønsterland, Tyskland, får i rapporten alvorlig kritik for manglende koordinering af sine IT-aktiviteter. Intet land i verden har så mange uforbundne ekspertkredse, kaotiske politiske IT-initiativer i forskning og erhvervsliv, hedder det blandt andet i rapporten.

Ifølge undersøgelsen viser Tony Blairs regering derimod stor beslutsomhed blandt andet for sit høje IT-ambitionsniveau. Allerede i 1998 kom Blair-regeringen med en erklæring om Englands strategi for dets vej ind i informationssamfundet. Hvori det blandt andet hed:
- Informations- og kommunikationsteknologien åbner mulighed for, at revolutionere vores livskvalitet og vores erhvervsøkonomiske muligheder.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs