MediaWatch

Deutsche Telekom fusionerer med Voicestream

Den meget omdiskuterede fusion mellem telegiganten Deutsche Telekom og mobiloperatøren Voicestream Wireless synes langt om længe afsluttet. På simultane møder sent søndag aften godkendte de respektive selskabers bestyrelser forud for offentliggørelsen i dag Deutsche Telekoms 48 milliarder dollars overtagelsesbud af Voicestream, skriver Financial Times.

Handlen sætter verdensrekord med hensyn til pris per abonnent. Hele 280 dollar er abonnenterne væesiat til, og det er tre gange højere end den hidtidige rekord, som blev sat i forbindelse med britiske Vodafones overtagelse af den tyske Mannesmann-koncern. Den høje pris har i den forløbne uge skabt et drastisk fald i Telekom-aktien, der således har tabt 9 procent af sin værdi.

Faldet skyldes hovedsageligt investorernes bekymring for, at Deutsche Telekom betaler overpris for Voicestream. Det forventes derfor, at selskabets bestyrelsesformand Ron Sommer vil søge at overbevise de skeptiske investorer om, at man ikke har betalt for meget. Det kan dog vise sig at blive en svær opgave, idet der er en latent risiko for yderligere fald i Telekom-aktien, som følge af de store følgeomkostninger der er forbundet med fusionen. Selskabet stiller således fem milliarder dollar til brug for Voicestreams forsøg på at sikre sig rettigheder til tredje generations telefoni.

Fusionen sker i skyggen af en voksende strid mellem EU-kommissionen og den amerikanske Kongres, der ønsker et lovforslag mod, at statskontrollerede udenlandske selskaber vil kunne opkøbe amerikanske teleudbydere. Deutsche Telekom har i den forbindelse udtalt, at den tyske stats aktieandel vil blive reduceret til 45 procent og håber således, at kommissionen vil lægge yderligere pres på for at mindske det politiske pres fra amerikansk side.

EU-kommissionen bebudede lørdag eftermiddag, at man havde modtaget en WTO-klage over de amerikanske trusler om at blokere for handlen. Ifølge Willy Helin, der er talsmand for EU's delegation i Washington, vil en amerikansk blokering være en overtrædelse af World Trade Organisations regler, skriver Reuters.

Voicestreams administrerende direktør og bestyrelsesformand John Stanton forbliver som øverste ansvarlige for Deutsche Telekoms amerikanske aktiviteter, der forventes integreret i T-mobile Telekoms europæiske mobildivision senere på året.

Både France Telecom og japanske NTT DoCoMo har tidligere været på tale, som interesserede køber til Voicestream.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs