Tele Danmark har tabt terræn og værdi

MediaWatch

Tele Danmark har siden kursen toppede i marts måned mistet næsten en tredjedel af sin markedsværdi. Det skyldes primært markedets frygt for, at den amerikanske rente ville stige og udsigten til at de europæiske priser for UMTS-licenserne til tredje generations mobilnet ville løbe løbsk, som det skete i Storbritannien, skriver Berlingske Tidende. Disse forventninger har de økonomiske værdiansættelsesmetoder taget højde for, og derfor den faldende kurs.

Dertil kommer, at Tele Danmark har fået en ualmindelig dårlig start på konsolideringen af det nordiske telemarked, ikke mindst i kraft af tabet af konkurrencemæssige fordele, da svenske Telia løb af med kontrollen over den norske mobiloperatør Netcom ASA, som Tele Danmark selv havde forsøgt at vinde kontrol over.

I øjeblikket er der seks store teleoperatører i Norden med varierende dominans på de enkelte delmarkeder, men ifølge Berlingske Tidendes kilder blandt teleanalytikere, vil der i fremtiden kun være plads til én stor pan-skandinavisk tele-operatør, eller højest to.

Aktiemarkedet venter i øjeblikket spændt på, hvilke nye strategiske træk, Tele Danmark har tænkt sig, skal redde markedets tillid til koncernens fortsatte ekspansion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter