MediaWatch

Danske email brugere er sårbare

Selv om Microsoft blot få dage efter den frygtede virus, I love you, havde terroriseret Microsofts postpogram Outlook, sagde, at de snart ville have en sikkerhedsopdatering parat, kan danske brugere af Outlook endnu ikke sikre sig mod de seneste varianter af virussen.
Den opdatering Microsoft har lagt ud på Internettet, fungerer kun for den engelske version af Microsofts Outlook program. Sikkerhedseksperten, Lars Neupart, fra datasikkerhedsfirmaet Vigilante Neupart & Munkedal, mener, at det er utilfredsstillende for de danske Outlook brugere, at de skal vente mere end to måneder på en sikkerhedsopdatering, skriver Jyllands-Posten.
Den intelligente "I love you" virus nedbrøde computersystemer, slettede filer og gjorde det muligt at fjernstyre computeren udefra. I løbet af cirka to timer var Folketinget, Det Hvide Hus, det britiske parlament, Dow Jones og mange flere institutioner og virksomheder lammet af computervirus'en, der blev spredt via email.
Ifølge Microsofts danske hjemmeside er en dansk version snart tilgængelig. Det er lidt over to en halv måned siden "I love you" virussen spredtes på Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs