MediaWatch

Retssag om piratkopiering af film og musik

Internet firmaet, Scour Exchange, bliver af brancheorganisationerne MPAA (Motion Picture Association of America) og RIAA (Recording Industri Association of America) anklaget for at være distributør af ulovlige piratkopier af film og CDer.

MPAA og RIAA kræver en lovændring på området og desuden erstatning på 150.000 dollar for hver piratkopiering, der er beskyttet af copyright. Scour Exchange reagerede torsdag med forbavselse på sagsanlægget fra brancheorganisationerne, da de i denne uge, ifølge eget udsagn, har ført forhandlinger med Sony, Warner og BMG om at etablere handelsrelationer, skriver The Standard.

Når MPAA og RIAA tager dette alvorlige skridt, er det fordi, at Scour Exchange er en yderst benyttet søgemaskine, der fungerer på den måde, at brugeren kan indtaste et søgeord, hvorpå Scour søger på sine brugeres harddiske. På den måde deler brugerne filmklip, lydfiler og billeder. Der er bare et problem: Det er ulovligt. De fleste filer, der er tilgængelige på Scour Exchange, er piratkopier, der er beskyttet af copyright.

Det er derfor, at film- og musikindustrien, der i de sidste par år handlingslammet har siddet på sidelinjen og set på, mens Internet søgemaskiner som Napster har stillet film- og musikbranchens produkter gratis til rådighed for hele verden, har taget skridtet til en retssag.

Scour Exchange er en afløber af Scour.net, der har specialiseret sig i at videreformidle multimedieklip, mp3-filer, netradiostationer, billedfiler, og trailere fra nettet, og i modsætning til Napster, giver Scour Exchange også mulighed for at downloade film.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs