MediaWatch

Telekrigen om NetCom fortsætter

Svenske Telia og danske Tele Danmark fortsætter den nordiske telekrig om norske NetCom. Efter at svenske Telia i forsommeren erhvervede aktiemajoriteten i NetCom for næsen af Tele Danmark, har de to selskaber kæmpet om magten i det norske mobilselskab. Og det seneste tiltag i denne hanekamp mellem de to telegiganter er Telias udspil om, at fjerne NetCom fra børsen i Oslo, hvilket for Tele Danmark vil betyde, at de kun vil kunne få yderst begrænset oplysninger om NetCom.

Striden om NetCom stammer tilbage fra forsommeren, hvor Tele Danmark forsøgte at opkøbe aktiemajoriteten i NetCom. De nåede op på 40 procent af NetCom's aktier, og havde derfor efter norsk lov mulighed for at give købstilbud til de øvrige aktionærer. Tele Danmark tilbød at købe de øvrige aktier til kurs 310, hvilket viste sig at være alt for lidt.

På sidelinien stod nemlig svenske Telia, der bød kurs 470. Så var løbet kørt for Tele Danmark, der på den måde mistede muligheden for kontrollerende indflydelse i NetCom. I dag er Telia oppe på at have 56 procent af NetCom's aktier, og har tilbudt Tele Danmark og de resterende småaktionærer, at købe deres aktier til kurs 470, hvis de vil sælge inden den 15. august i år. For Tele Danmarks vedkommende og deres amerikanske moderselskab, SBC, vil det betyde en gevinst på ca. 2 milliarder kroner.

Iagttagere vurderer, at Tele Danmark vil sælge sine aktier til Telia, da dets strategi er udelukkende at investere i firmaer, hvor de kan få afgørende kontrol.

Mere fra MediaWatch

Eventchef på Gyldendal stopper

Efter knap fire år på forlaget, hvor hun har arbejdet for at åbne Gyldendal mere op for læserne, har eventchef fået nyt job.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs