MediaWatch

Nyt alternativ til WAP

Selskabet bag den nye standard Mobile Web er USA's største udbyder af trådløse applikationer Verizon Wireless, der allerede fra selve introduktionen tilbyder det til sine 25 millioner kunder, skriver ZDNet.

Verizons system bygger på HDML (Handheld Device Markup Language), men til trods for en del servicemæssige lighedspunkter er HDML inkompatibelt med WAP (Wireless Application Protocol), og i modsætning til den åbne protokol WAP er der tale om en ejendomsstandard, hvor udbyderen er bundet til at benytte hardware og software fra det firma, der har standarden.

Ifølge Denny Strigl, der er administrerende direktør for Verizon Wireless, markerer introduktionen af Mobile Web en ny æra for konvergensen af trådløse applikationer og Internettet, idet forbrugeren får en langt nemmere og mere behagelig adgang til at hente informationer trådløst på Internettet.

Graham Opie chefanalytiker for analyseinstituttet Vanson Bourne er ikke enig i denne betragtning og udtaler, at i en verden med konkurrerende standarder vil forbrugerne stå som den sikre taber. "Standarder er en god ting, vi har brug for dem" mener Opie.

Opie forventer dog, at effekten af en sådan konkurrence vil være til at overse, fordi næste generation af trådløse applikationer, som for eksempel GPRS (General Packet Radio Service), definitivt vil gøre standarder som WAP overflødige.

WAP, der på det nærmeste er synonymt med trådløst Internet i Europa, har tidligere måttet opgive at penetrere det japanske marked, der totalt domineres af DoCoMo og dets standard I-mode. Selvsamme DoCoMo er i øjeblikket i gang med at etablere sig på både det europæiske og det amerikanske marked via forskellige alliancer og opkøb.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs