MediaWatch

Gates reetablerer satellit-projekt

Gates er sammen med Craig McCaw, kernen bag satellitselskabet Teledesic, som også købte det konkurstruede ICO Global Communications i foråret for 1,2 milliarder dollar. ICO er nu fusioneret med Teledesic og tilbyder taletelefoni sammen med internetadgang baseret på IP-protokollen, skriver digi.no.

Den nye kapital, som Gates, McCaw og andre aktionærer skyder ind i Teledesic, sammen med købet af ICO, giver ny tro på, at projektet kan realiseres.

Den fungerende topchef i det nye ICO-Teledesic, Russell Daggatt, siger at den nye kapital er meget vigtig, så længe den type af selskaber ikke er specielt populære i investorkredse.

Blandt ICO-Teledesics investorer er indiske Subhash Chandra, Motorola, den saudiarabiske prins Alwaleed Bin Talal, Boeing og Abu Dhabi Investment.

Efter konkursen i Iridium, hvor investorerne med Motorola i spidsen måtte sluge et tab på 5 milliarder dollar, har lignende projekter levet med svære tider og svigtende tillid i markedet.

Planen for ICO-Teledesic er først at lancere 10 satellitter og tilbyde telefonitjenester fra 2003. Senere vil Teledesic-satellitterne blive fordelt for at tilbyde bredbånds internetadgang.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs