MediaWatch

Super hurtig bredbånd

Den nye teknologi kaldes Ultraband eller superbredbånd, og er en videreudvikling af dagens bredbånd, skriver Digi.no.

Firmaet har, ifølge CNET, endnu ikke selv teknologien i brug og dette stiller spørgsmålstegn ved, om Texas-firmaet i det hele taget kan levere, eller om der er tale om signaler for at hæve egen værdi. CNET skriver videre at mange analytikere er optimistiske om, at firmaet kan levere det de lover.

- Det bliver sikkert en del problemer, men grundlæggerne af firmaet har et pænt generalieblad i branchen, siger Mitch Shapiro, forskningschef for Broadband Markets, til CNET.

Problemet med teknologien er, at det skal ske ændringer i opsætningen til leverandørerne, hvilket ofte går trægt, når der allerede er bred enighed om dagens teknologi. Som udgangspunkt må leverandørerne afsætte mere kapacitet til Internet på bekostning af almindelige TV-kanaler.

Firmaet vil derfor i første omgang prioritere at sælge produktet til de mindre leverandørerne, som er nødt til at konkurrere om kunderne.

Advent Network mener de kan lancere en tjeneste som yder omkring 40 Mbit per sekund, hvilket er mere end 700 gange hurtigere end almindelig modems.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs