MediaWatch

Viasat vil overtage licensopkrævning

Færre sortseere, mindre administration og flere midler til produktion af TV-programmer skulle være fordelene, hvis Viasat overtager opgaverne med at indkræve licens, skriver Erhvervsbladet.

- Vi kan gøre det bedre og billigere end DRs licenskontor. Vi kan nedbringe administrationsomkostningerne og føre nogle kampagner, som virker bedre, så der bliver færre sortseere. Det vil betyde, at der vil blive flere penge til at producere tv-programmer via licensmidlerne, siger informationschef i Viasat, Niels Jørgen Langkilde. Niels Jørgen Langkilde mener, at Viasat har stor erfaring i forbindelse med opkrævning af selskabets TV-abonnementer.

Viasat har netop rettet en skriftlig henvendelse til Arbejdsgruppen vedrørende opkrævning af licens, som er nedsat af Kulturministeriet. Kulturministeriets arbejdsgruppe har fået til opgave at vurdere, hvordan licenspengene skal opkræves i fremtiden. Julie Haagen, fuldmægtig i Kulturministeriet og deltager i arbejdsgruppen siger:
- Vi lader Viasats henvendelse indgå i vores overvejelser. Og et af de spørgsmål vi skal tage stilling til er, om det fortsat skal være DRs licenskontor, der skal stå for opkrævningen af licenspengene. Kulturministeriets arbejdsgruppe fremlægger resultaterne af deres undersøgelse i begyndelsen af efteråret.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs