MediaWatch

Pladeindustrien vil lukke Napster

Napster tilbyder en tjeneste over Internettet, hvor brugerne på ikke-kommerciel basis kan udveksle online musik. Det mener pladebranchens organisation i USA, The Recording Industri Association of America, RIAA, er ulovlig, skriver Jyllands Posten.

Napster forsvarer sig med, at udvekslingen ikke er kommerciel, og at selskabet kun leverer en vejviser til lovligt kopierede musiknumre.

RIAA mener derimod, at det er noget helt andet, når en kommerciel virksomhed som Napster, etablerer sig og opfordrer brugerne til at gøre det.

Napster forsvarer sig desuden med at henvise til en undersøgelse, som viser, at tjenesten rent faktisk fremmer salget af CDere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Seneste nyt

Se flere jobs