MediaWatch

Pladeindustrien vil lukke Napster

Napster tilbyder en tjeneste over Internettet, hvor brugerne på ikke-kommerciel basis kan udveksle online musik. Det mener pladebranchens organisation i USA, The Recording Industri Association of America, RIAA, er ulovlig, skriver Jyllands Posten.

Napster forsvarer sig med, at udvekslingen ikke er kommerciel, og at selskabet kun leverer en vejviser til lovligt kopierede musiknumre.

RIAA mener derimod, at det er noget helt andet, når en kommerciel virksomhed som Napster, etablerer sig og opfordrer brugerne til at gøre det.

Napster forsvarer sig desuden med at henvise til en undersøgelse, som viser, at tjenesten rent faktisk fremmer salget af CDere.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs