MediaWatch

Pladeindustrien vil lukke Napster

Napster tilbyder en tjeneste over Internettet, hvor brugerne på ikke-kommerciel basis kan udveksle online musik. Det mener pladebranchens organisation i USA, The Recording Industri Association of America, RIAA, er ulovlig, skriver Jyllands Posten.

Napster forsvarer sig med, at udvekslingen ikke er kommerciel, og at selskabet kun leverer en vejviser til lovligt kopierede musiknumre.

RIAA mener derimod, at det er noget helt andet, når en kommerciel virksomhed som Napster, etablerer sig og opfordrer brugerne til at gøre det.

Napster forsvarer sig desuden med at henvise til en undersøgelse, som viser, at tjenesten rent faktisk fremmer salget af CDere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs