MediaWatch

Pladeindustrien vil lukke Napster

Napster tilbyder en tjeneste over Internettet, hvor brugerne på ikke-kommerciel basis kan udveksle online musik. Det mener pladebranchens organisation i USA, The Recording Industri Association of America, RIAA, er ulovlig, skriver Jyllands Posten.

Napster forsvarer sig med, at udvekslingen ikke er kommerciel, og at selskabet kun leverer en vejviser til lovligt kopierede musiknumre.

RIAA mener derimod, at det er noget helt andet, når en kommerciel virksomhed som Napster, etablerer sig og opfordrer brugerne til at gøre det.

Napster forsvarer sig desuden med at henvise til en undersøgelse, som viser, at tjenesten rent faktisk fremmer salget af CDere.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs