MediaWatch

Dansker foretrækker udenlandske

Ifølge en ny rapport fra konsulentfirmaet PLS Rambøll Management har blandt andet dankortets indtog på Internettet givet danskerne lyst til at købe varer online. Men de fleste køber ind fra udenlandske sites.

Den svigtende interesse for at købe på de danske sites skyldes muligvis, at e-butikkerne er for dårlige til at markedsføre sig. Rapporten viser desuden, at over en tredjedel af de danske brugere føler sig utrygge ved at købe online, en fjerdedel undlader af gammel vane, og en femtedel er nybegyndere og føler sig utryg ved at opgive personlige oplysninger, skriver Børsen. Det er de begrænsninger, som de danske e-butikker må arbejde på at overvinde, mener business manager Martin Eberhard fra PLS Rambøll.

Antallet af danskere, som har forsøgt sig med e-shopping i år, er firedoblet i forhold til sidste år. Når de køber varer online, så drejer det sig først og fremmest om køb af traditionelle varer, hvor 700.000 har prøvet. Seks procent af den voksne befolkning eller 280.000 har købt bøge og 151.000 har købt software. Kun fire tusinde har købt billetter online.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs