MediaWatch

MCI-Sprint fusion afvises

De amerikanske antitrust-myndigheder under justitsministeriet blokerer for fusionen mellem MCI og Sprint, og de europæiske konkurrencemyndigheder erklærer sin modstand. Det får nu MCI og Sprint til at trække sin godkendelsesansøgning tilbage, skriver Berlingske Tidende.

Årsagen til myndighedernes betænkninger er, at MCI Worldcom i dag står for 37 procent af Internet-trafikken og Sprint for 16 procent, og på teleområdet tegner selskaberne sig for henholdsvis 19 og 8 procent. En fusion vil desuden betyder, at der kun vil være to betydelige teleselskaber på langdistancemarkedet, mod eksisterende tre.

Ifølge eksperter kommer de respektive myndigheders modstand sandsynligvis til at betyde at MCI Worldcom og Sprint vælger at gå hver til sit.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs