MediaWatch

Teleselskaberne bliver Internet-banker

Den teknologiske udvikling indenfor Internettet og WAP har gjort det muligt for teleselskaberne at gå i konkurrence med bankerne. Tele Danmark og Sonofon bekræfter begge, at de går med tanker i den retning.

Ifølge Sonofon’s viceadministrerende direktør Tage Rasmussen overvejer de at knytte små kreditter til telefonabonnementerne, så kunderne kan betale via telefonregningen, når de handler ind på Internettet, skriver Jyllands Posten.

Produkt- og udviklingschef Frank Olesen fra Tele Danmark bekræfter ligeledes, at de kunne overveje at yde kunderne små kreditter i forbindelse med e-indkøb.

For begge teleselskabers vedkommende gælder dog, at de fortsat vil bevare et tæt samarbejde med bankerne om en række Internet-tjenester.

Samme udviklingstendens gør sig gældende på indholdsområdet. Også her er det nærliggende, at teleselskaberne vil penetrere medie- og underholdningsselskaberne. For eksempel er Tele Danmark potentiel køber til Det Berlingske Officin.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs