MediaWatch

Teleselskaberne bliver Internet-banker

Den teknologiske udvikling indenfor Internettet og WAP har gjort det muligt for teleselskaberne at gå i konkurrence med bankerne. Tele Danmark og Sonofon bekræfter begge, at de går med tanker i den retning.

Ifølge Sonofon’s viceadministrerende direktør Tage Rasmussen overvejer de at knytte små kreditter til telefonabonnementerne, så kunderne kan betale via telefonregningen, når de handler ind på Internettet, skriver Jyllands Posten.

Produkt- og udviklingschef Frank Olesen fra Tele Danmark bekræfter ligeledes, at de kunne overveje at yde kunderne små kreditter i forbindelse med e-indkøb.

For begge teleselskabers vedkommende gælder dog, at de fortsat vil bevare et tæt samarbejde med bankerne om en række Internet-tjenester.

Samme udviklingstendens gør sig gældende på indholdsområdet. Også her er det nærliggende, at teleselskaberne vil penetrere medie- og underholdningsselskaberne. For eksempel er Tele Danmark potentiel køber til Det Berlingske Officin.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs