MediaWatch

Venstre går efter græsrods svindel

I en række §20 spørgsmål til kulturministeren beder Jens Rohde ministeren præcisere sine holdninger.

Jens Rohde vil vide om ministeren vil udarbejde en redegørelse til Folketingets partier for, hvad de offentlige tilskud til græsrods TV og radio specifikt går til, i hvor stort omfang anmeldte offentligt støttede kurser afholdes, hvor stort omfanget er af falske underskrifter på såvel årsregnskaber som ansøgninger om tilskud og således klarlægge omfanget af svindel med offentlige midler til lokalstationerne.

Desuden skriver han: »Agter ministeriet at foretage retsforfølgning af personer, som skønnes at have svindlet med offentlige midler til lokalradio- og TV, og i benægtende fald vil ministeren begrunde dette?«. »Finder ministeren, at tilskud til lokalradio og -tv i sidste instans er et ministerielt ansvar, og i bekræftende fald vil ministeren så tage initiativ til, at der strammes op på regnskabskontrollen i de ansvarlige nævn?« .

Jens Rohde har netop fået svar fra ministeren på ca. 20 spørgsmål, der vedrørte mange aspekter af medieforliget.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs