MediaWatch

Telefon og pc smelter sammen

Teknikken har længe været til rådighed. Nu er den modnet med anvendelige værktøjer, der kan integrere pc’en og telefonen.

Softwarebranchen, teleindustrien og de internationale teleorganisationer arbejder på højtryk med udviklingsprojekter, som skal gøre Internet-telefoni til et konkurrencedygtigt alternativ til traditionel telefoni, og overalt i verden dukker konstant nye NextGen Telcos op, med alternative tilbud til de ivrige kommunikations- og Internetbrugere.

Spørgsmålet er, hvor langt systemudviklerne er fremme med at udvikle effektive løsninger, og hvilke perspektiver rummer IP-telefoni for private, erhvervsmæssige og offentlige teleforbrugere. Et eksempel på ny teknologisk konvergens

Internet-telefoni går under mange navne (IP-telefoni, Voice over DSL eller VoDSL og VoiceOnNet) som dækker hver sin variant af det samme fænomen, nemlig at pakke digitaliseret taletelefoni og sende det over IP-protokollen.

Internet-telefoni startede omkring 1993, hvor det i meget begrænset omfang blev brugt til chat over Internettet og billig udlandstelefoni. I starten af fænomenets historie var samtalekvaliteten svingende og generel ringe, fordi operatørerne havde store besværligheder med inkompatibel software.

De problemer er i mellemtiden til dels blevet løst eller vil snart blive løst, og det rummer en række fremtidsperspektiver for nye brugsmuligheder, som kan ende med at telefonen bliver en fuldt integreret del i enhver pc.

Abonnenter kan downloade hele artiklen fra nyhedsbrevet iNetWatch nummer 21

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs