MediaWatch

Nordisk Film fyrer folk

I Egmont-sektionen, Nordisk Film TV Danmark, der hidtil har haft 165 fastansatte medarbejdere, troede man på, at man ved faste ansættelser kunne holde på produktionsmiljøets bedste folk. Men ordretilgangen har været for lille, og derfor har man måttet afskedige cirka 12 procent af afbejdsstyrken.

"Markedet for TV-produktion er reduceret med adskillige antal millioner, siden vi lagde budgettet sidste år," siger Klit til Berlingske Tidende.

"Derfor er vi nødt til at tilpasse os markedet og dermed nødt til at skille os af med 15 meget dygtige folk," siger direktøren, der nu satser på drama. Bl.a. arbejder man på dramaserien "Skjulte spor" til TV3. Ved nedlæggelsen af TV 2s "MandagsChancen" og "Klassefesten" mistede Nordisk to mandskabskrævende produktioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs