MediaWatch

Nordisk Film fyrer folk

I Egmont-sektionen, Nordisk Film TV Danmark, der hidtil har haft 165 fastansatte medarbejdere, troede man på, at man ved faste ansættelser kunne holde på produktionsmiljøets bedste folk. Men ordretilgangen har været for lille, og derfor har man måttet afskedige cirka 12 procent af afbejdsstyrken.

"Markedet for TV-produktion er reduceret med adskillige antal millioner, siden vi lagde budgettet sidste år," siger Klit til Berlingske Tidende.

"Derfor er vi nødt til at tilpasse os markedet og dermed nødt til at skille os af med 15 meget dygtige folk," siger direktøren, der nu satser på drama. Bl.a. arbejder man på dramaserien "Skjulte spor" til TV3. Ved nedlæggelsen af TV 2s "MandagsChancen" og "Klassefesten" mistede Nordisk to mandskabskrævende produktioner.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs