MediaWatch

Ny lov om kopiering af digitale medier

Loven om ophavsret har i de seneste år voldt stigende problemer i forhold til de nye digitale medier. Siden 1995 har det været ulovligt at kopiere fra et digitalt medie til et andet, og det er disse restriktioner, som kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen nu vil have ændret, skriver Politiken.

Kulturministerens lovændring vil tage udgangspunkt i et direktivforslag, som EU’s ministerråd til efteråret vil fremlægge til 2. behandling i Parlamentet, hvor det foreslås at det fremover bliver lovligt for private at tage digitale kopier af digitaliserede værker som musik, film og billeder.

Direktivet lægger op til at kunstnerne tildeles en form for kompensation som følge af lempelsen, for eksempel ved at pålægge cd’medierne en blankbåndsafgift.

Hverken pladeselskabernes organisation IFPI eller musikernes og komponisternes KODA-organisation er begejstrede for forslagene, enten fordi de ikke løser problemet med stagnerende pladesalg, som er en følge af det stigende omfang af kopiering, eller fordi forslaget vil volde problemer med at definere, hvad der er privat brug.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs