MediaWatch

UMTS-auktioner kan skabe inflation

Alene de fire store EU-landes indtægter fra auktioner over licenser til tredje generations mobiltelefoni UMTS ventes at beløbe sig til mellem 500 og 1.000 milliarder kroner, skriver Børsen.

De fire lande, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien har endnu ikke tilkendegivet, hvad pengene skal bruges til, og det har fået Den Europæiske Centralbank til at advare mod at bruge de ekstraordinære indtægter til skattelettelser eller nye udgifter. Pengene må kun bruges til gældsreduktion.

Storbritannien tjener 270 milliarder på licenserne, Tyskland forventes at tjene op til 450 milliarder, Frankrig 140 milliarder og Italien 75 milliarder kroner på licenserne. I Danmark forventer Regeringen at licens-auktionen vil indbringe cirka 25 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs