MediaWatch

Nokia er verdens førende IT-selskab

Der er grund til stor tilfredshed for Nokia, der med den fornemme placering distancerer så prominente navne som Microsoft, Oracle og ikke mindst arvefjenden Ericsson, skriver norske IT-avisen.

Bedømmelsen bygger på finansielle nøgletal som overskudsgrad, aktieafkast, udviklingsmuligheder og fremtidsudsigter, som er indhentet fra Standard&Poor.

Nokia betegnes af BusinessWeek som en gigant indenfor mobiltelefoner, hvis eneste negative islæt er, at det i forbindelse med sit mobile Internet har en tendens til at lave store telefoner.

Konkurrenten Ericsson placeres på listen som nummer 29 med bemærkningen: Ericsson er verdensledende indenfor systemer til mobiltelefoni, men halter efter på udviklingsområdet.

Derudover domineres listen naturligt nok af amerikanske selskaber. Allestedsnærværende Microsoft befinder sig til sammenligning på en for selskabet lidet flatterende placering som nummer 75.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs