MediaWatch

Nokia er verdens førende IT-selskab

Der er grund til stor tilfredshed for Nokia, der med den fornemme placering distancerer så prominente navne som Microsoft, Oracle og ikke mindst arvefjenden Ericsson, skriver norske IT-avisen.

Bedømmelsen bygger på finansielle nøgletal som overskudsgrad, aktieafkast, udviklingsmuligheder og fremtidsudsigter, som er indhentet fra Standard&Poor.

Nokia betegnes af BusinessWeek som en gigant indenfor mobiltelefoner, hvis eneste negative islæt er, at det i forbindelse med sit mobile Internet har en tendens til at lave store telefoner.

Konkurrenten Ericsson placeres på listen som nummer 29 med bemærkningen: Ericsson er verdensledende indenfor systemer til mobiltelefoni, men halter efter på udviklingsområdet.

Derudover domineres listen naturligt nok af amerikanske selskaber. Allestedsnærværende Microsoft befinder sig til sammenligning på en for selskabet lidet flatterende placering som nummer 75.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs