MediaWatch

DR og Venstre vil finde flere radiokanaler

Venstres medieordfører Jens Rohde og radiodirektør Leif Lønsmann, DR, er overraskende enige. De efterlyser begge en grundig gennemregning af FM-båndet for at finde flere mulige landsdækkende radioer. Begge er inspireret af Holland, hvor man for nylig bad en uvildig myndighed analysere anvendelsen af FM båndet. Resultatet var, at der kunne opnås en langt mere effektiv udnyttelse af sendemulighederne, skriver Børsen.

Nu får hollænderne otte nye næsten landsdækkende kanaler på FM og flere kanaler på mellembølge, uden at det går ud over eksisterende radiosendere, oplyser Stig Hartvig Nielsen fra DR-radios chefredaktion. Set i det lys er det uimponerende, at danskerne nu får to nye kanaler, hvoraf den fjerde radiokanal har været ledig i 16 år.

Øjensynligt har hverken politikerne eller embedsmændene i Telestyrelsen overblik over, hvor mange radiokanaler de danske lyttere kunne få, hvis man "ryddede op" på FM-båndet. Et af problemerne i Danmark er det enorme antal lokale frekvenser, hvoraf mange er ubenyttede, der med en anden udnyttelse kunne omdannes til adskillige landsdækkende radioer.

Jens Rohde har i et §20 spørgsmål til kulturministeren bedt om en redegørelse for en mulig dansk undersøgelse, for at finde flere FM og kanaler på mellembølge. Kulturministeriet oplyser til Børsen, at Telestyrelsen er sat i gang med en sådan undersøgelse af FM-båndet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs