DR og Venstre vil finde flere radiokanaler

MediaWatch

Venstres medieordfører Jens Rohde og radiodirektør Leif Lønsmann, DR, er overraskende enige. De efterlyser begge en grundig gennemregning af FM-båndet for at finde flere mulige landsdækkende radioer. Begge er inspireret af Holland, hvor man for nylig bad en uvildig myndighed analysere anvendelsen af FM båndet. Resultatet var, at der kunne opnås en langt mere effektiv udnyttelse af sendemulighederne, skriver Børsen.

Nu får hollænderne otte nye næsten landsdækkende kanaler på FM og flere kanaler på mellembølge, uden at det går ud over eksisterende radiosendere, oplyser Stig Hartvig Nielsen fra DR-radios chefredaktion. Set i det lys er det uimponerende, at danskerne nu får to nye kanaler, hvoraf den fjerde radiokanal har været ledig i 16 år.

Øjensynligt har hverken politikerne eller embedsmændene i Telestyrelsen overblik over, hvor mange radiokanaler de danske lyttere kunne få, hvis man "ryddede op" på FM-båndet. Et af problemerne i Danmark er det enorme antal lokale frekvenser, hvoraf mange er ubenyttede, der med en anden udnyttelse kunne omdannes til adskillige landsdækkende radioer.

Jens Rohde har i et §20 spørgsmål til kulturministeren bedt om en redegørelse for en mulig dansk undersøgelse, for at finde flere FM og kanaler på mellembølge. Kulturministeriet oplyser til Børsen, at Telestyrelsen er sat i gang med en sådan undersøgelse af FM-båndet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også