MediaWatch

Big brother hitter i Tyskland

Et nyt doku-soap format, som startede med at et dusin deltagere for 100 dage siden lod sig spærre inde i et hus, der var totalt overvåget af kameraer.

"Big Brother" havde omkring 7,5 mio. seere og har sat mærkbare spor, selv om serien er blevet kaldt "voyeuristisk" og "underlødigt" fjernsyn, skriver Politiken.

I Danmark er det SBS, der har rettighederne til formatet. Det forventes at TvDanmark1 eller TvDanmark2 vil sende det i foråret 2001.

RTL 2 planlægger allerede i september en opfølgning på "Big Brother" i en ny variant, mens andre doku-soaps er på vej til forskellige tyske tv-stationer - det gælder blandt andet "Robinson" og "Bussen", hvor en gruppe på busrejse følges af snurrende tv-kameraer døgnet rundt.

Samtidig forbereder SAT.1 at lancere en tysk udgave af et amerikansk format, hvor en millionær for åben tv-skærm skal udvælge sig en kone blandt et halvt hundrede giftelystne kvinder. Millionæren vil blive viet med sin udkårne i studiet - få minutter efter at have mødt hende.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs