MediaWatch

Microsoft-dom vil virke på sigt

Et amerikansk IT-analysefirma vurderer ifølge Børsen, at opsplittelsen af Microsoft kommer til at koste erhvervslivet 335 milliarder kroner i øgede IT-omkostninger, at det vil undergrave aktieværdier, koste dyrt i skattekroner og bremse udviklingen af ny software.

Men det er alt sammen kortsigtede betragtninger. På længere sigt vil opsplittelsen skabe gunstigere vilkår for at konkurrence-kræfterne kan gøre sit arbejde, og det vil efter alt sandsynlighed føre til både billigere og bedre produkter inden for både styresystemer og applikationer.

To separate selskaber, som henholdsvis fremstiller styresystemer og applikationer vil have klare interesser i at samarbejde med en større del af markedet, end ét enkelt selskab, som Microsoft i dag. Det selskab, som kommer til at producere styresystemer, vil have klare interesser i at udvikle systemerne, så de uden problemer kan anvendes sammen med andre applikationer end Microsofts egne, og omvendt vil selskabet for applikationer have interesser i at tilpasse dem andre styresystemer, som for eksempel Linux. Og det skaber mere konkurrence.

Læs også lektor ved Handelshøjskolen i København Peter Lotz’ vurderinger af Microsoftsagen i nyhedsbrevet iNetWatch nummer 20

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs