MediaWatch

Nyt EU-direktiv vedrørende e-mail

Forslaget, der forventes færdigbehandlet af EU-kommissionen i slutningen af denne måned, er blevet en realitet som følge af den stigende kriminalitet på Internettet, således ZDNet.

Udover at skulle hjælpe med at begrænse for eksempel spam mails og anonyme beskeder, er det også meningen, at direktivet skal retfærdiggøre brugen af intervention i forbindelse med kriminalundersøgelser, samt sager der er af betydning for den nationale sikkerhed.

Netop det sidste har før været oppe til debat, idet Frankrig i foråret beskyldte USA og Storbritannien for at udspionere franske statsborgere uden landets accept. Det forventes derfor, at der vil komme et specifikt direktiv omhandlende spionage af landene imellem.

I det hele taget vil der qua den fremherskende frygt for overvågningssamfundet, senest illustreret i forbindelse med Echelonsagen, blive tale om stramme retningslinier for hvilke former for kommunikation der kan aflyttes samt hvorfor.

EU's Ministerråd vil også debattere nye rammer for kryptering i forbindelse med det nye direktiv.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs