MediaWatch

Konvergensen kan fjerne licensen

I forbindelse med åbningen af de Nordiske TV-dage i Bergen fremsatte NRK's kringkastningschef Einar Førde påstanden om, at licensen meget vel kan risikere at falde bort når, de elektroniske medier smelter sammen, skriver Digi.no.

Førde bygger sine udtalelser på det faktum, at licensen, der idag er tæt knyttet til fjernsynet, undermineres af TV-selskaberne selv i kraft af deres stadigt større engagement i Internettet, samt at EU's forbud mod brugen af licensindtægter til publisering på Internettet også vejer tungt i forhold til dens chance for overlevelse i fremtiden.

Faktisk har NRK's chef mere end svært ved at se, hvordan det overhovedet skulle kunne lade sig gøre at redde licensen, da det vanskeligt lader sig gøre at overføre den til for eksempel PC'en eller mobiltelefonen, som ellers ville være et muligt alternativ.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs