MediaWatch

Forbud mod EM-dækning på nettet

Det bliver ikke muligt at se levende billeder fra europamesterskabet i fodbold på Internet. Ikke engang UEFAs egen websider får tilladelse til at udsende levende billeder fra EM. Det er konsekvensen af, at forhandlingerne mellem det europæiske fodboldforbund UEFA og TV-organisationen EBU er brudt sammen.

Det er EBU, som har senderettighederne i forbindelse med EM i fodbold. Det globale forbud mod udsendelse af levende billeder på Internet får også konsekvenser i Danmark. Både DR og TV2 havde planer om at bringe levende billeder fra EM i fodbold.

"Det er drønærgerligt det her, og vi må nu ændre på vores websted. Eksempelvis havde vi planlagt en tjeneste, hvor brugerne kunne gå ind og gense alle målene fra turneringen. Den må vi nu droppe, siger Christian Peytz, afdelingschef hos TV 2/Interaktiv, til Erhvervsbladet.

Han oplyser, at TV2 agter at følge UEFA's forbud. For DR kan forbudet få større konsekvenser, da DRs web udover levende billeder, havde planer om live udsendelse af radioens dækning af EM fra de forskellige fodboldstadioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs