MediaWatch

Forbud mod EM-dækning på nettet

Det bliver ikke muligt at se levende billeder fra europamesterskabet i fodbold på Internet. Ikke engang UEFAs egen websider får tilladelse til at udsende levende billeder fra EM. Det er konsekvensen af, at forhandlingerne mellem det europæiske fodboldforbund UEFA og TV-organisationen EBU er brudt sammen.

Det er EBU, som har senderettighederne i forbindelse med EM i fodbold. Det globale forbud mod udsendelse af levende billeder på Internet får også konsekvenser i Danmark. Både DR og TV2 havde planer om at bringe levende billeder fra EM i fodbold.

"Det er drønærgerligt det her, og vi må nu ændre på vores websted. Eksempelvis havde vi planlagt en tjeneste, hvor brugerne kunne gå ind og gense alle målene fra turneringen. Den må vi nu droppe, siger Christian Peytz, afdelingschef hos TV 2/Interaktiv, til Erhvervsbladet.

Han oplyser, at TV2 agter at følge UEFA's forbud. For DR kan forbudet få større konsekvenser, da DRs web udover levende billeder, havde planer om live udsendelse af radioens dækning af EM fra de forskellige fodboldstadioner.

Mere fra MediaWatch

Eventchef på Gyldendal stopper

Efter knap fire år på forlaget, hvor hun har arbejdet for at åbne Gyldendal mere op for læserne, har eventchef fået nyt job.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs