MediaWatch

Forbud mod EM-dækning på nettet

Det bliver ikke muligt at se levende billeder fra europamesterskabet i fodbold på Internet. Ikke engang UEFAs egen websider får tilladelse til at udsende levende billeder fra EM. Det er konsekvensen af, at forhandlingerne mellem det europæiske fodboldforbund UEFA og TV-organisationen EBU er brudt sammen.

Det er EBU, som har senderettighederne i forbindelse med EM i fodbold. Det globale forbud mod udsendelse af levende billeder på Internet får også konsekvenser i Danmark. Både DR og TV2 havde planer om at bringe levende billeder fra EM i fodbold.

"Det er drønærgerligt det her, og vi må nu ændre på vores websted. Eksempelvis havde vi planlagt en tjeneste, hvor brugerne kunne gå ind og gense alle målene fra turneringen. Den må vi nu droppe, siger Christian Peytz, afdelingschef hos TV 2/Interaktiv, til Erhvervsbladet.

Han oplyser, at TV2 agter at følge UEFA's forbud. For DR kan forbudet få større konsekvenser, da DRs web udover levende billeder, havde planer om live udsendelse af radioens dækning af EM fra de forskellige fodboldstadioner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere