MediaWatch

Danskerne vil ikke handle på nettet

Ifølge en ny undersøgelse fra Sonar er kun to procent af befolkningen indstillet på at handle dagligvarer over Internettet regelmæssigt, 39 procent vil slet ikke gøre det, og 20 procent vil gøre det regelmæssigt, skriver Jyllands Posten.

Indenfor Hovedstadsområdet havde 95 procent af de adspurgte aldrig prøvet e-handel og udenfor Hovedstadsområdet fandt man slet ingen, som havde prøvet det.

Ifølge Niels Bjørn-Andersen, der er leder af center for elektronisk handel på Handelshøjskolen i København viser undersøgelsen, hvor svært det er at ændre forbrugernes indkøbsvaner.

Senioranalytiker Lars Vestergaard fra IDC hæfter sig ved, at det typisk er unge eller veluddannede, som forholder sig positive overfor e-handel, og at der i Vestjylland også er en generel positiv indstiling. Lars Vestergaard tror at folks skepsis skyldes uvidenhed.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs