MediaWatch

Angrebet af orm via mobilnettet

Timophonica, som ormen er blevet døbt, aktiveres ligesom sine forgængere I Love You m.fl via e-mail, men med den finesse at den herefter ved at sende en mail til en GSM port sender tekstbeskeder til vilkårligt udvalgte mobilnumre, skriver ZDNet.

Det er lykkedes F-Secure at spore ormens oprindelsesland, der har vist sig at være Spanien. Ifølge virksomheden er der tale om en protestaktion mod det spanske teleselskab Telefonicá, idet budskabet drejer sig om påståede ulovligheder begået af selvsamme.

Ifølge eksperter har det kun været et spørgsmål om tid, før også mobilnettet ville blive ramt. I takt med at mobiltelefonerne bliver mere og mere avanceret kombineret med tilslutningen af stadig flere bærbare computere synes faren for et egentlig virusangreb at rykke nærmere.

F-Secure understreger dog, at der i denne omgang ikke er tale om en decideret virus, idet Timophonica ikke spredes via mobiltelefonerne, men blot nøjes med at sende beskeder til dem. Det er endnu uklart hvor mange, der rent faktisk er blevet ramt af ormen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs