MediaWatch

Viasat sætter gang i digital TV

Dermed sætter Viasat gang i en udvikling, hvor udbyderne af satellit-tv uddeler digitale gratis bokse eller med store forhandlertilskud, I forsøget på at fastholde eller vinde ny kunder.

"Vi uddeler ca. 60.000 digitale bokse efter sommerferien i Danmark og 320.000 i hele Norden, siger Jens Torpe, vice president i MTG, der driver Viasat til Erhvervsbladet.

" Nu får vi fordoblet antallet af digitale modtagere i Danmark, og det er positivt. Vi forudser, at der i 2003 er 700.000 digitale modtagere i Danmark, hvilket svarer til, at ca. En tredjedel af danskere kan se digitalt-tv. Digitalt-tv er ved at nå en kritisk masse, siger Allan Bugge, direktør i Brancheorganisationen ForbrugerElektronik.

I forvejen er der en del digitale modtagere hos kunderne hos kabelselskaberne Tele Danmark Kabel-tv og Stofa samt hos Canal Digital. De digitale bokse gør det muligt for TV-udbyderne at overføre mange kanaler på samme kanalplads, hvilket sparer omkostninger til dyre satellitkanaler.

For brugerne bliver gevinsten flere valgmuligheder. Kvaliteten på sendesignalerne bliver bedre, og man kan modtage mange programmer og programtyper.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs