MediaWatch

Jordbaseret DR2 fra i dag

De jordbaserede sendemaster vil skyde op over hele landet hen over sommeren og give cirka 400.000 danskere en alternativ modtagemulighed til parabol eller kabel.

DR estimerer, at 80% af befolkningen - mod 73% i dag - vil kunne se kanalen. Fra mandag kan folk i Hadsund se DR2 via almindelig antenne, og 10 andre byområder følger efter. Det tætbefolkede storkøbenhavnske område skulle være modtageklar den 26 juni. I Storkøbenhavn er det imidlertid ikke tiloversblevne lokale frekvenser, som DR2 tager i brug.

Som Nyhedsbrevet Mediawatch afslørede for nogle måneder siden, er det overraskende en særlig kraftig sendemulighed på VHF kanal 8, som Danmarks Radio, via kulturministeriets velvilje, har fået Telestyrelsen til at stille til rådighed.

Det overraskende er, at den slags kan normalt ikke lade sig gøre, når private radio- og TV-stationer forsøger at skaffe sig bedre sendeforhold. De andre noget svagere sendere er de sendemuligheder, som lokal-TV ikke har ønsket at benytte, fordi deres kommercielle underlag er for småt. Det gælder f.eks. sendemuligheder i Rønne, Køge og Kalundborg.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs