MediaWatch

TV 2 sagsøger Tele Danmark

Bag sagsanlægget lighger også et ønske om at skabe klarhed om ejerforholdet til det nationale sendenet, inden TV 2 og DR begynder at investere i den digitale sendeteknik, skriver Politiken.

Det handler om , at en digitalisering af det jordbaserede net i fremtiden vil kaste store indtægter fra sig i form af nye interaktive tjenester og salg af kapacitet. Samt at det for TV 2 og DR er vigtigt at få klarhed over, om stationerne har lov at bruge nettet til at sende digitalt fjernsyn.

Stationerne har i dag en fast aftale med Tele Danmark om ubegrænset brug af nettet til analog tv, men der foreligger ikke en konkret aftale om brugsret til digitale sendinger.

Da Tele Danmark i oktober 1997 blev solgt til amerikanere, overtog de samtidig det sendenet, som i dag bruges af TV 2 og DR. TV 2 påpeger, at stationen har investeret 574 mio. kr. i nettet og derfor må have krav på en del af de indtægter, som kan ligge i digitaliseringen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs