Bag sagsanlægget lighger også et ønske om at skabe klarhed om ejerforholdet til det nationale sendenet, inden TV 2 og DR begynder at investere i den digitale sendeteknik, skriver Politiken.
Det handler om , at en digitalisering af det jordbaserede net i fremtiden vil kaste store indtægter fra sig i form af nye interaktive tjenester og salg af kapacitet. Samt at det for TV 2 og DR er vigtigt at få klarhed over, om stationerne har lov at bruge nettet til at sende digitalt fjernsyn.
Stationerne har i dag en fast aftale med Tele Danmark om ubegrænset brug af nettet til analog tv, men der foreligger ikke en konkret aftale om brugsret til digitale sendinger.
Da Tele Danmark i oktober 1997 blev solgt til amerikanere, overtog de samtidig det sendenet, som i dag bruges af TV 2 og DR. TV 2 påpeger, at stationen har investeret 574 mio. kr. i nettet og derfor må have krav på en del af de indtægter, som kan ligge i digitaliseringen.
Mere fra MediaWatch
Radio- og podcastplatforme håber på mere fair konkurrence med ny støttemodel
Public Service Puljen og Innovationspuljen bliver åbnet for, at der kan søges støtte til lyd - og det er et vigtigt skridt, lyder det fra en række lydproducenter. Mens Podimo ”helt sikkert” vil søge, afventer Radio ABC og Zetland de endelige støttekriterier. Egmont ser nyt forretningspotentiale i aftalen.