MediaWatch

Københavns Kommune viser Internet-vejen

Københavns Kommune satser sammen med Forskningsministeriet et større millionbeløb på at gøre det lettere og mere bekvemt for borgerne at betjene sig af kommunens mange servicetilbud. Mere ned 40 serviceydelser vil i løbet af de næste 10-12 måneder overgå til et elektronisk selvbetjeningssystem, som borgerne kan benytte sig af via Internettet, og det antal ventes senere at blive udvidet til omkring 200 tilbud.

Det Internetbaserede selvbetjeningssystem kommer blandt andet til at omfatte opskrivning til daginstitutioner, ansøgning om pension, boligstøtte og børnebidrag, betaling af P-bøder og meget andet, skriver Berlingske Tidende.

IT- og managementvirksomheden Cap Genimi kommer til at lede implementeringen af det banebrydende system i Københavns Kommune efter at have vundet det offentlige udbud på 12 millioner kroner.

Kommunen garanterer at systemet vil indeholde en høj grad af sikkerhed for de borgere der betjener sig af det, så personlige oplysninger ikke risikerer at falde i de forkerte hænder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs