MediaWatch

Fiasko truer DAB

Producenterne vil ikke fabrikere dem, før der findes købere. Og forbrugerne vil ikke købe dyre prototyper, skriver Resumé. I Sverige og de fleste andre lande er DAB blot på prøve, og det medvirker til at skabe usikkerhed hos fabrikanterne.

I flere lande er det endnu ikke fastlagt, hvilke frekvenser DAB skal sende på. Det er det i Sverige, men SVTs programvirksomhed er ikke tilstrækkeligt til at få gang i produktionen af apparater.

Det er nødvendigt, at de kommercielle kanaler er med, men de svenske kommercielle radioer, der nyder stor lytteropslutning som følge af frie arbejdsvilkår, har trukket deres ansøgninger tilbage. De kommercielle radioers brancheforening siger, at det ikke er aktuelt at investere i frekvenser, som ikke kan tiltrække lyttere.

Læs hele artiklen under artikler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs