MediaWatch

Fiasko truer DAB

Producenterne vil ikke fabrikere dem, før der findes købere. Og forbrugerne vil ikke købe dyre prototyper, skriver Resumé. I Sverige og de fleste andre lande er DAB blot på prøve, og det medvirker til at skabe usikkerhed hos fabrikanterne.

I flere lande er det endnu ikke fastlagt, hvilke frekvenser DAB skal sende på. Det er det i Sverige, men SVTs programvirksomhed er ikke tilstrækkeligt til at få gang i produktionen af apparater.

Det er nødvendigt, at de kommercielle kanaler er med, men de svenske kommercielle radioer, der nyder stor lytteropslutning som følge af frie arbejdsvilkår, har trukket deres ansøgninger tilbage. De kommercielle radioers brancheforening siger, at det ikke er aktuelt at investere i frekvenser, som ikke kan tiltrække lyttere.

Læs hele artiklen under artikler.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs