MediaWatch

Lokal-TV skal sende mere europæisk

Inspirationen er EF-direktivet »Fjernsyn uden grænser«, hvori det fremgår, at kvotebestemmelserne om europæiske programmer ikke gælder for lokalt TV , der er bestemt for et lokalt publikum, og som ikke indgår i et nationalt netværk.

Det betyder, at direktivets kvotebestemmelser gælder for lokal-tv, som er udsendt i et nationalt netværk, og bestemt for et større publikum end det lokale. I vedtægterne for DR og TV 2 er der fastsat bestemmelser om, at stationerne skal tilstræbe, at over halvdelen af den sendetid på TV, der ikke består af nyheder, sportsbegivenheder, konkurrencer og tekst-tv, afsættes til europæiske programmer.

Endvidere skal stationerne tilstræbe, at 10 % af den sendetid i tv, der ikke består af nyheder, sportsbegivenheder, konkurrencer og tekst-tv, eller 10 % af programbudgettet, afsættes til europæiske programmer fra producenter, der er uafhængige af TV-selskaber. Læs mere i Nyhedsbrevet Mediawatch, der udkommer på fredag den 26. maj.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs