MediaWatch

Lokal-TV skal sende mere europæisk

Inspirationen er EF-direktivet »Fjernsyn uden grænser«, hvori det fremgår, at kvotebestemmelserne om europæiske programmer ikke gælder for lokalt TV , der er bestemt for et lokalt publikum, og som ikke indgår i et nationalt netværk.

Det betyder, at direktivets kvotebestemmelser gælder for lokal-tv, som er udsendt i et nationalt netværk, og bestemt for et større publikum end det lokale. I vedtægterne for DR og TV 2 er der fastsat bestemmelser om, at stationerne skal tilstræbe, at over halvdelen af den sendetid på TV, der ikke består af nyheder, sportsbegivenheder, konkurrencer og tekst-tv, afsættes til europæiske programmer.

Endvidere skal stationerne tilstræbe, at 10 % af den sendetid i tv, der ikke består af nyheder, sportsbegivenheder, konkurrencer og tekst-tv, eller 10 % af programbudgettet, afsættes til europæiske programmer fra producenter, der er uafhængige af TV-selskaber. Læs mere i Nyhedsbrevet Mediawatch, der udkommer på fredag den 26. maj.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs