MediaWatch

Lokaljournalistikken har hårde kår

De ikke-kommercielle, mere græsrodsbaserede lokal-TV stationer har så dårlig en økonomi, at de lader sig friste af en flirt med reklamebranchen. F.eks. programmer, der balancerer mellem reklame og journalistik.

Desuden genudsendes programmerne i et væk. Fokus rettes nu igen på den københavnske sendefrekvens 23, der senest var genstand for opmærksomhed i rollen som hård pornokanal. Nu gælder det betalte firmaportrætter og anden progammateriale, der er i strid med gældende regler, skriver Politiken.

En privatperson, Bent Dahl Jensen, har analyseret programudbudet fra de 43 sendetidsindehavere på kanal 23 i København, og han fandt at 14% af sendefladen er programvirksomhed, der mest af alt må betegnes som reklame. Fra et Østjysk TV-nævn bekræftes det, at situationen er den samme.

Hverken det lokale københavnske nævn eller Kulturministeriet vil dog gribe ind. Det er nævnenes kompetenceområde og for dem er det vigtigere, at der bliver sendt så meget TV som muligt på de lokal frekvenser, der årligt modtager 50 millioner i støtte til programvirksomheden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs