MediaWatch

Netværkspris for WEB TV

De to innovative virksomheder modtog prisen i forbindelse med messen Netværk Telecom Internet i Bella Center, hvor over 300 professionelle folk fra den danske IT-branche var indbudt til at overvære overrækkelsen.

Ingram Micro's nye TV-kanal, IMTV, anvendes til at servicere IT-grossistens 2.500 forhandlere i Danmark med uddannelse, træning, certificeringer og informationsmaterialer om nye produktlanceringer og kampagner.

WebTV-stationen blev lanceret i marts måned i år, og dermed er Ingram Micro de første i verden til at anvende Internettet til multicasting af streamede video-signaler. Den nye og banebrydende multicasting-teknik, som de involverede virksomheder har udviklet stort set fra bunden, indebærer, at modtagerne kan se de udsendte TV-udsendelser på sine computer-monitorer i fuld 17-tommers skærmstørrelse i en kvalitet svarende til VHS-video.

Multicasting betyder, at videosignalet sendes ud på Internettet via en central server, så flere modtagere man se udsendelsen samtidig, uden at det belaster sendenettet med mere end én videostrøm.

Netværksprisen, som ud over æren består af en kunstgenstand til hver af de to prismodtagere, blev indstiftet af netværksmagasinet Alt om NET i 1998.

Prisen blev første gang uddelt i 1999, hvor den gik til Holstebro Kommune og Semco Telecom for at være de første til at vrage de traditionelle leverandører af telefonlinjer og i stedet opbygge sit eget tele- og datakommunikationsnetværk ved hjælp af kabler og radiokæder.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs