MediaWatch

Regeringen fastholder auktions-forslag

Ifølge Politiken forventer Forskningsminister Birte Weiss, at auktionen over UMTS-licenserne kommer til at foregå i foråret 2001, så nettet kan tages i brug inden årets udløb.

De danske politikere er blevet motiveret til at sende licenserne på auktion af de tårnhøje beløb, som en tilsvarende auktion netop har indbragt den britiske statskasse. I Storbritannien blev fem licenser solgt for i alt 270 milliarder. I Danmark regner man med at UMTS-licenserne vil kunne indbringe omkring 25 milliarder kroner.

Dermed har den danske regering og de øvrige forligspartier, som står bag forslaget, valgt at overhøre telebranchens kritik af den nye procedure. Tele-selskaberne var oprindeligt blevet stillet i udsigt, at man kunne overtage licenserne til langt mindre beløb, en de forventede auktionspriser. Tele-selskaberne har advaret om, at overskruede auktionspriser kan forsinke udviklingen indenfor det mobile Internet, og i sidste ende bliver det forbrugerne, som kommer til at skulle betale for de høje auktionspriser.

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Forskningsministeriet, Konkurrencestyrelsen og Telestyrelsen er blevet sat til at specificere vilkårene under den kommende auktion.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs