MediaWatch

Filmproducenter frier til TV3

Der er mandag planlagt et møde mellem MTGs direktør Pelle Törnberg, og filmcheferne Erik Crone og Peter Aalbæk Jensen, der repræsenterer foreningen Danske Film- og TV-producenter, skriver Jyllands-Posten

Her vil parterne drøfte mulighederne for at etablere en stor filmpulje, der giver privatkapital til danske filmproduktioner og giver store salgsmuligheder for mediekoncernen MTG, der ejer en række TV-stationer, herunder TV3

Initiativet fra den danske filmbranche sker i protest mod, at Danmarks Radio har trukket sig fra en filmpulje på 286 mio. kroner, som blev lanceret for halvandet år siden. Nu frygter filmfolkene at mangle privatkapital i den danske filmproduktion - og på sigt ikke at kunne leve op til filmlovens krav om flere spillefilm og dermed få politiske problemer.

Med en børsværdi på 26 mia. kroner har MTG mulighed for at gå ind i et samarbejde om en filmpulje. Koncernen driver selv TV-stationer til først at sælge danske spillefilm som éngangsbetaling i pay-per-view, senere til dyre og billigere abonnementskanaler som henholdsvis TV 1000 og TV3 og sidst, men ikke mindst i videresalg til andre lande.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs