MediaWatch

Politikere mangler fokus på bredbåndsnet

I Danmark har man diskuteret bredbåndsnet siden firserne, og selv den dag i dag er det kun en marginal del af befolkningen, som har adgang til bredbåndsnettet og kun én teleoperatør – Tele Danmark – har sin egen infrastruktur, som de udbyder til private brugere.

Hvis netværkssamfundet skal lykkes, skal flere teleselskaber investere i egne infrastrukturer. Det vil de kun gøre, hvis de politiske forudsætninger herfor er til stede, men mange af de politiske tiltag, man i øjeblikket ser, virker i modsat retning, mener Tele Danmarks vicedirektør, Finn Schkolnik. Derfor efterlyser Schkolnik en politisk dagsorden, som ikke blot favoriserer Tele Danmarks konkurrenteer, men som også fremmer udbygningen af bredbåndsinfrastrukturen, skriver Børsen.

Schkolnik tilføjer, at de politiske planer om at tildele mange parallelle mobilnet skaber risiko for overinvesteringer i det mobile område på bekostning af de nødvendige investeringer i bredbåndsacces. Dertil kommer, at den stigende regulering af samtrafikpriserne på fastnettet mindsker investeringslysten på det område.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs