MediaWatch

Politikere mangler fokus på bredbåndsnet

I Danmark har man diskuteret bredbåndsnet siden firserne, og selv den dag i dag er det kun en marginal del af befolkningen, som har adgang til bredbåndsnettet og kun én teleoperatør – Tele Danmark – har sin egen infrastruktur, som de udbyder til private brugere.

Hvis netværkssamfundet skal lykkes, skal flere teleselskaber investere i egne infrastrukturer. Det vil de kun gøre, hvis de politiske forudsætninger herfor er til stede, men mange af de politiske tiltag, man i øjeblikket ser, virker i modsat retning, mener Tele Danmarks vicedirektør, Finn Schkolnik. Derfor efterlyser Schkolnik en politisk dagsorden, som ikke blot favoriserer Tele Danmarks konkurrenteer, men som også fremmer udbygningen af bredbåndsinfrastrukturen, skriver Børsen.

Schkolnik tilføjer, at de politiske planer om at tildele mange parallelle mobilnet skaber risiko for overinvesteringer i det mobile område på bekostning af de nødvendige investeringer i bredbåndsacces. Dertil kommer, at den stigende regulering af samtrafikpriserne på fastnettet mindsker investeringslysten på det område.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs