MediaWatch

Danske mobillicenser på auktion

Den engelske regering tjente 280 milliarder kroner på at udbyde UMTS-licenser på auktion. Det har fået den danske regering sammen med Venstre, Det Konservative folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Centrum-Demokratiet til at beslutte, at en lignende model skal følges i Danmark, i håb om at det kan indbringe et tocifret miliardbeløb til den danske statskasse. Det svarer til en ekstra erhvervsskat, og i sidste ende bliver det de danske teleforbrugere, som kommer til at betale, og det er stik imod den danske regerings hovedprincip og at levere de bedste og billigste teleydelser til danskerne

Direktør Tom Togsverd fra ITEK er rystet over de nye meldinger fra forskningsministeren, som han mener kommer som en tyv om natten, skriver Berlingske Tidende. Togsverd advarer, at det risikere at ville forsinke den danske udvikling af UMTS-nettet. Administrerende direktør Henning Dyremose fra Tele Danmark mener, at det i sidste ende bliver forbrugerne, som kommer til at betale den ekstra regning til auktionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs