MediaWatch

Egmont ønsker TV-station

Men udsigterne er ikke gode. Staten holder danske selskaber udenfor, og koncerndirektør Jan Frøshaug er lettere bitter over, at udenlandske selskaber sidder på en del af den kommercielle TV-drift i Danmark. En TV-kanal på kabel alene er en mulighed, men en sådan har for lav penetration til at få succes, mener direktøren, skriver Berlingske Tidende.

Egmont kan også være en mulig køber af Berlingske Tidende. - Det står ikke skrevet i stjernerne, at Egmont ikke kan eje aviser. Men foreløbig har vi blot læst, at Berlingske Tidende skal sættes til salg. Kommer det på bordet, vil vi overveje situationen, sagde Jan O. Frøshaug til Berlingske Tidende. Den Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, har bekræftet, at banken ønsker at sælge en del af sin aktiepost på 36,6 procent i Det Berlingske Officin.

Jan O. Frøshaugs overvejelser kommer på baggrund af en stigning i Egmonts omsætning med 13 procent til 8179 millioner kroner i 1999. Egmont Gruppens indtjening før skat og ekstraordinære poster steg således sidste år med 12 procent til 338 millioner kroner, hvoraf de 65 procent er indtjent i virksomhederne i udlandet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs