MediaWatch

Britisk UMTS-auktion afsluttet

Meget tyder på at den britiske regering kraftigt havde undervurderet betydningen af UMTS-licenserne for de kommende storspillere på det britiske mobilmarked. Målsætningen var at auktionen, der startede den 6. marts skulle indbringe 36 milliarder kroner, skriver Børsen.

A-licensen, som kun kunne tildeles en operatør, der endnu ikke var repræsenteret i UK, blev det canadiske firma TIW. Her blev prisen 53 milliarder kroner. B-licensen gik til verdens største mobiloperatør, Vodavone, til en pris 72 milliarder kroner. C-licensen blev vundet af British Telecom for 49 milliarder kroner, og D- og E-licensen til hver 48 milliarder kroner gik til Deutsche Telekom’s One2One og Orange.

Auktionen havde fra starten tilmeldt i alt 13 mobiloperatører til at byde på UMTS-licenserne, og de der i mellemtiden har trukket sig, kan se frem til en meget vanskelig fremtid, hvis de fortsat vælger at konkurrere på det britiske mobilmarked.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs