MediaWatch

EU vil liberalisere hele telemarkedet

EU-Kommissionen ønsker at Europa skal være i verdenseliten for ny teknologi, og forudsætningen herfor er et helt liberaliseret marked. Derfor kræver erhvervskommissær Erkki Liikanen, at der bliver konkurrence ud til den sidste central før slutbrugerne. Så må medlemslandenes statsmonopoler gerne kontrollere det sidste stykke ud til huse og lejligheder.

EU-Kommissionen vil allerede til juni fremlægge et direktivforslag om telekomlovgivning. Dette direktiv omfatter de nye krav om liberalisering men også en række andre tele-tiltag. Som noget nyt vil alle signaler blive behandlet under et i direktivet, som for eksempel TV-signaler, satellit, kabel, radiofrekvenser og mobiltelefoni, skriver Børsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs