MediaWatch

Business as usual hos Microsoft

Microsoft præsenterede tidligere på ugen det nye styresystem Windows Me, og her fremgik det, at browseren Microsoft Explorer var integreret i styresystemet, skriver Computerworld.

Dermed går softwareleverandøren stik imod de amerikanske monopol-myndigheders kendelse om at lette konkurrencen på markedet for styresystemer, hvor integrationen af browseren netop var medvirkende årsag til at Microsoft blev dømt for at have overtrådt antimonopolloven.

Microsoft har desuden integreret multimediesoftware i det kommende styresystem Windows Me, og dermed rettes et direkte angreb mod det nu dominerende produkt RealPlayer fra producenten RealNetworks. Samme strategi, som Microsoft i sin tid anvendte til at angribe Netscape.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs