MediaWatch

Barrierer mellem bank og tele nedbrydes

Bankerne har erkendt, at det det bliver nødvendigt at indgå alliancer med teleselskaberne, hvis de skal udnytte mulighederne med de nye teknologier. Bankerne har pengene, mens teleselskaberne har den teknologi, som kan flytte dem. Men teleselskaberne er ikke i samme grad afhængige af bankerne.

Teleanalytiker John Strand mener at bankerne har et problem i den nye økonomi, skriver Berlingske Tidende. I en tid hvor barriererne bliver nedbrudt, forbliver bankerne tunge og ufleksible, mens teleselskaberne er innovative og åbne overfor forandringer. Og det kan komme til at ramme bankerne hårdt, for nye teknologier, hvor forbrugerne kan anvende mobiltelefoner og SIM-kort til betalingsoverførsler, kan let overflødiggøre bankernes kerneydelser.

I første omgang ser det ud til at teleselskaberne vælger samarbejdsmodellen med bankerne, men på længere sigt kan en løsrivelse meget vel finde sted, hvor teleselskaberne går direkte i konkurrence med bankerne.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs