MediaWatch

Europæiske TV-giganter fusionerer

Det nye fusionerede selskab, hvis navn foreløbigt bliver Audiofina, får en samlet værdi på op omkring 150 milliarder kroner og en omsætning på 30 milliarder kroner

Bag CLT-UFA, som blandt ejer den kommercielle RTL-kanal og interesser i 22 TV-kanaler, står den tyske Bertelsmann-koncern, Luxenburgbaserede Audiofina og belgiske GBL. Pearson Televisions kandes især som producenten af Baywatch-serien.

Aktiemarkedet har allerede reageret særdeles positivt på den nye fusionsbeslutning, der blev truffet i går. Kursen på Pearson-aktien steg med 12 procent og kursen på Audiofina, der er et af selskaberne bag CLT-UFA steg med 24 procent.

Fusionsforberedelserne mellem de to selskaber har stået på i længere tid, men den endelige beslutning er nu blevet fremskyndet på grund af mediebranchens mange sammenlægninger, som for eksempel Time Warner/AOL fusionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs