MediaWatch

Europæiske TV-giganter fusionerer

Det nye fusionerede selskab, hvis navn foreløbigt bliver Audiofina, får en samlet værdi på op omkring 150 milliarder kroner og en omsætning på 30 milliarder kroner

Bag CLT-UFA, som blandt ejer den kommercielle RTL-kanal og interesser i 22 TV-kanaler, står den tyske Bertelsmann-koncern, Luxenburgbaserede Audiofina og belgiske GBL. Pearson Televisions kandes især som producenten af Baywatch-serien.

Aktiemarkedet har allerede reageret særdeles positivt på den nye fusionsbeslutning, der blev truffet i går. Kursen på Pearson-aktien steg med 12 procent og kursen på Audiofina, der er et af selskaberne bag CLT-UFA steg med 24 procent.

Fusionsforberedelserne mellem de to selskaber har stået på i længere tid, men den endelige beslutning er nu blevet fremskyndet på grund af mediebranchens mange sammenlægninger, som for eksempel Time Warner/AOL fusionen.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs