MediaWatch

Europæiske TV-giganter fusionerer

Det nye fusionerede selskab, hvis navn foreløbigt bliver Audiofina, får en samlet værdi på op omkring 150 milliarder kroner og en omsætning på 30 milliarder kroner

Bag CLT-UFA, som blandt ejer den kommercielle RTL-kanal og interesser i 22 TV-kanaler, står den tyske Bertelsmann-koncern, Luxenburgbaserede Audiofina og belgiske GBL. Pearson Televisions kandes især som producenten af Baywatch-serien.

Aktiemarkedet har allerede reageret særdeles positivt på den nye fusionsbeslutning, der blev truffet i går. Kursen på Pearson-aktien steg med 12 procent og kursen på Audiofina, der er et af selskaberne bag CLT-UFA steg med 24 procent.

Fusionsforberedelserne mellem de to selskaber har stået på i længere tid, men den endelige beslutning er nu blevet fremskyndet på grund af mediebranchens mange sammenlægninger, som for eksempel Time Warner/AOL fusionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs