MediaWatch

Prosa kritiserer World Online

Medarbejderne i World Online blev kort før børsnoteringen af selskabet i Amsterdam tilbudt at låne penge firmaet til køb af medarbejderaktier. Medarbejderne blev tilbudt at købe aktier til en cirkakurs på 135 kroner per styk, og i købstilbudet blev det understreget, at det var vigtigt at medarbejderne accepterede tilbudet indenfor kun to dage.

Da medarbejderne modtog regning for aktiekøbet, var prisen steget til 322 kroner per aktier, og siden da er aktiekursen på World Online blevet mere end halveret på bare tre uger, skriver Jyllands Posten.

Formanden for de IT-ansattes fagforening, Henrik Kross, mener at det svarer til at man først køber en bil til 100.000 kroner og efterfølgende bliver opkrævet for 300.000 kroner. Ifølge Kross har medarbejderne fået uvederhæftige oplysninger og forudsætningerne for købet er bristede. Han opfordrer derfor de World Online-anstatte til at kræve handlen trukket tilbage, og hvis World Online nægter det, bør madarbejderne hive arbejdsgiveren i retten.

Prosa tilbyder at køre sagen for de 125 ansatte i World Online, hvis de melder sig ind i fagforeningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs