MediaWatch

Prosa kritiserer World Online

Medarbejderne i World Online blev kort før børsnoteringen af selskabet i Amsterdam tilbudt at låne penge firmaet til køb af medarbejderaktier. Medarbejderne blev tilbudt at købe aktier til en cirkakurs på 135 kroner per styk, og i købstilbudet blev det understreget, at det var vigtigt at medarbejderne accepterede tilbudet indenfor kun to dage.

Da medarbejderne modtog regning for aktiekøbet, var prisen steget til 322 kroner per aktier, og siden da er aktiekursen på World Online blevet mere end halveret på bare tre uger, skriver Jyllands Posten.

Formanden for de IT-ansattes fagforening, Henrik Kross, mener at det svarer til at man først køber en bil til 100.000 kroner og efterfølgende bliver opkrævet for 300.000 kroner. Ifølge Kross har medarbejderne fået uvederhæftige oplysninger og forudsætningerne for købet er bristede. Han opfordrer derfor de World Online-anstatte til at kræve handlen trukket tilbage, og hvis World Online nægter det, bør madarbejderne hive arbejdsgiveren i retten.

Prosa tilbyder at køre sagen for de 125 ansatte i World Online, hvis de melder sig ind i fagforeningen.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs