MediaWatch

Prosa kritiserer World Online

Medarbejderne i World Online blev kort før børsnoteringen af selskabet i Amsterdam tilbudt at låne penge firmaet til køb af medarbejderaktier. Medarbejderne blev tilbudt at købe aktier til en cirkakurs på 135 kroner per styk, og i købstilbudet blev det understreget, at det var vigtigt at medarbejderne accepterede tilbudet indenfor kun to dage.

Da medarbejderne modtog regning for aktiekøbet, var prisen steget til 322 kroner per aktier, og siden da er aktiekursen på World Online blevet mere end halveret på bare tre uger, skriver Jyllands Posten.

Formanden for de IT-ansattes fagforening, Henrik Kross, mener at det svarer til at man først køber en bil til 100.000 kroner og efterfølgende bliver opkrævet for 300.000 kroner. Ifølge Kross har medarbejderne fået uvederhæftige oplysninger og forudsætningerne for købet er bristede. Han opfordrer derfor de World Online-anstatte til at kræve handlen trukket tilbage, og hvis World Online nægter det, bør madarbejderne hive arbejdsgiveren i retten.

Prosa tilbyder at køre sagen for de 125 ansatte i World Online, hvis de melder sig ind i fagforeningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs