MediaWatch

Udsigt til lov om digital signatur

I går gik folketinget i gang med at behandle Forskningsminister Birte Weiss’ forslag til lov om digital signatur - et forslag, som mange mener vil åbne et hav af nye muligheder for at agere på Internettet.

Digital signatur gør det muligt for virksomheder at indgå juridisk bindende aftaler med elektroniske dokumenter, og det åbner også en række muligheder for at elektronisk selvbetjening mellem det offentlige, borgere og virksomheder.

Formanden for Internetbrancheforeningen, Erik Gravgaard, mener, at betydningen af indførelsen af elektronisk signatur ikke kan overdrives, skriver Børsen. Det vil åbne helt nye muligheder for at anvende nettet, både for det offentlig og det private erhvervslig.

Udviklingen af effektive løsninger for elektronisk signatur kræver dog, at leverandørerne af komponenterne og software bliver enige om fælles standarder, og her er Erhvervsministeriet netop blevet klar med de første erfaringer fra et pilotprojekt.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs