MediaWatch

Udsigt til lov om digital signatur

I går gik folketinget i gang med at behandle Forskningsminister Birte Weiss’ forslag til lov om digital signatur - et forslag, som mange mener vil åbne et hav af nye muligheder for at agere på Internettet.

Digital signatur gør det muligt for virksomheder at indgå juridisk bindende aftaler med elektroniske dokumenter, og det åbner også en række muligheder for at elektronisk selvbetjening mellem det offentlige, borgere og virksomheder.

Formanden for Internetbrancheforeningen, Erik Gravgaard, mener, at betydningen af indførelsen af elektronisk signatur ikke kan overdrives, skriver Børsen. Det vil åbne helt nye muligheder for at anvende nettet, både for det offentlig og det private erhvervslig.

Udviklingen af effektive løsninger for elektronisk signatur kræver dog, at leverandørerne af komponenterne og software bliver enige om fælles standarder, og her er Erhvervsministeriet netop blevet klar med de første erfaringer fra et pilotprojekt.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs