MediaWatch

Udsigt til lov om digital signatur

I går gik folketinget i gang med at behandle Forskningsminister Birte Weiss’ forslag til lov om digital signatur - et forslag, som mange mener vil åbne et hav af nye muligheder for at agere på Internettet.

Digital signatur gør det muligt for virksomheder at indgå juridisk bindende aftaler med elektroniske dokumenter, og det åbner også en række muligheder for at elektronisk selvbetjening mellem det offentlige, borgere og virksomheder.

Formanden for Internetbrancheforeningen, Erik Gravgaard, mener, at betydningen af indførelsen af elektronisk signatur ikke kan overdrives, skriver Børsen. Det vil åbne helt nye muligheder for at anvende nettet, både for det offentlig og det private erhvervslig.

Udviklingen af effektive løsninger for elektronisk signatur kræver dog, at leverandørerne af komponenterne og software bliver enige om fælles standarder, og her er Erhvervsministeriet netop blevet klar med de første erfaringer fra et pilotprojekt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs