MediaWatch

TvDanmark hiver TV2 for EU-Kommissionen

Det er blandt andet ved at bruge licens'penge på at dumpe annoncepriserne, at TV 2 forvrider konkurrencen, skriver CNN Internet.

"Vi tager dette drastiske skridt for at få stoppet TV2s ulovlige og unfair optræden over for de private TV-stationer. Sammenblandingen af licensmidler og reklameindtægter skævvrider konkurrencen og ødelægger markedet, når TV2 bruger statsmidler til at dumpe deres reklamepriser. Der er intet regnskab for eller kontrol med TV2s såkaldte public service forpligtelser.

Nu må der sættes grænser for, hvad en statsinstitution som TV2 må bruge deres penge til – og hvad de ikke må bruge dem til," siger TvDanmarks adm. direktør Jesper Sehested Lund.

TvDanmark har også klaget til EU-Kommissionen om den, ifølge TvDanmark, konkurrenceforvridende netværksafgift, som alle lokal-stationer i TvDanmark-samarbejdet skal betale. I det netop indgåede medie-forlig hæves det til 30 mio. kr.TvDanmark klagede tidligere på året til Konkurrencestyrelsen over TV2's pris-dumpning. Her forventes en kendelse til efteråret.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs