MediaWatch

TvDanmark hiver TV2 for EU-Kommissionen

Det er blandt andet ved at bruge licens'penge på at dumpe annoncepriserne, at TV 2 forvrider konkurrencen, skriver CNN Internet.

"Vi tager dette drastiske skridt for at få stoppet TV2s ulovlige og unfair optræden over for de private TV-stationer. Sammenblandingen af licensmidler og reklameindtægter skævvrider konkurrencen og ødelægger markedet, når TV2 bruger statsmidler til at dumpe deres reklamepriser. Der er intet regnskab for eller kontrol med TV2s såkaldte public service forpligtelser.

Nu må der sættes grænser for, hvad en statsinstitution som TV2 må bruge deres penge til – og hvad de ikke må bruge dem til," siger TvDanmarks adm. direktør Jesper Sehested Lund.

TvDanmark har også klaget til EU-Kommissionen om den, ifølge TvDanmark, konkurrenceforvridende netværksafgift, som alle lokal-stationer i TvDanmark-samarbejdet skal betale. I det netop indgåede medie-forlig hæves det til 30 mio. kr.TvDanmark klagede tidligere på året til Konkurrencestyrelsen over TV2's pris-dumpning. Her forventes en kendelse til efteråret.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs