MediaWatch

Politikere kan skaffe flere radioer

De skal bare bede Telestyrelsen om at tilvejebringe frekvenserne - f.eks. i form af ledige lokale hjælpesendere i visse områder.

Problemet er, at jo bedre sendeforhold man ønsker at give den femte kanal, jo større risiko er der for, at lokale stationer enten må skifte frekvens, nedbringe deres i forvejen svage sendestyrke eller helt afgive frekvenser. Den tilladte sendestyrke for lokalradio er på 160w - den svageste i Europa.

Derfor er en forringelse af arbejdsforholdene meget upopulær blandt de eksisterende kommercielle aktører. Politikerne har også selv friheden til at skabe en sjette, syvende og ottende, delvist landsdækkende radiokanal, hvis de tillader fri networking for lokalradioerne.

Telestyrelsen skal udføre nye beregninger, før en femte kanal kan benyttes, hvilket forvenets at tage et stykke tid. Den fjerde kanal baserer sig på en international aftale om frekvensanvendelse, der blev indgået på en konference i Geneve i 1984, hvor Danmark fik rådighed over fire landsdækkende sendemuligheder, samt et stort antal lokale sendemuligheder. Den fjerde kanal har dermed været til rådighed for de danske politikere i 16 år.

Læs mere om senderessourcerne for de to radiokanaler i MediaWatch den 7. april.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs